dijous, 5 de novembre del 2009

La Vídua Negra


L’hereva natural d’Enriqueta Martí era Margarita Sànchez, o com els seus veïns la van anomenar “la bòrnia”. El cas ens remunta a no fa pas gaires anys, en aquell Sants que es refeia poc a poc de la ressaca olímpica. Margarita Sànchez, originària de Màlaga, vivia des de feia bastants anys al nostre barri, on es va casar amb un conductor de metro i amb qui va tenir dos fills. Les seves relacions no van ser mai gaire bones. Com que la butxaca no la tenien gaire plena es va decidir a cuidar avis i àvies d’aquestes barriades. Poc després, el seu marit moria d’una estranya “mort natural”. Però allí no va acabar l’ànsia sanguinària de Margarita. La primera víctima va ser Rosa M., una veïna i amiga de setanta anys que va ser trobada inconscient a casa seva i ingressada d’urgència a l’hospital. Era el 3 d’agost de 1992. Uns dies després va morir, i del seu compte corrent, desaparegué un milió de pessetes.
Poc després, la que es va començar a trobar malament va ser la seva sogra, a qui van ingressar cinc cops durat un any a l’hospital. L’anciana, que sempre havia tingut una salut de ferro, sobrevivia a totes les intoxicacions i acabaria morint d’una embòlia el 1996. L’any 93, la ja Vídua negra es traslladà a la vila veïna de l’Hospitalet i de seguida va fer amistat amb alguns veïns, entre ells el pobre Manuel D., que vivia sol a l’àtic. Al Manuel el van trobar en coma i va morir uns dies després a l’hospital.
Un dia, la Vídua va anar a veure al seu cunyat, que vivia sol prop d’allí. Durant un temps, la Vídua i la seva filla se’n van anar a viure amb ell, però no passà gaire temps que va començar a trobar-se malament i al cap de pocs dies era enterrat i amb el compte buit. Era el 14 d’agost del 93. Els veïns eren les seves víctimes preferides. Aquest cop i dos anys més tard, el 26 d’agost de 1995, José Antonio C., de setanta nou anys, se’n sortia d’una intoxicació ben estranya després d’una paella que li va fer la bona veïna Margarita, la nostra Vídua. Mentre era a l’hospital i sense saber com, li va desaparèixer de casa mig milió de pessetes. La seva veïna Pilar, que no se’n fiava gaire, acabà per acceptar-la a casa seva i ella va ser-ne la propera víctima. La filla de la Pilar la va trobar inconscient al sofà, però va poder sobreviure. Li havien desaparegut les joies i altres objectes, entre ells un certificat de jubilada i la cartilla del banc.
Les denúncies van començar a arribar a casa de a Vídua per temptativa d’intoxicació. La policia descobrí que Margarita, que es feia sempre amiga de tothom, aprofitava la confiança d’aquestes persones per després intoxicar-les amb un medicament que en dosis altes resultava mortal. Falsificava receptes i aconseguia aquest fàrmac que després barrejava a les begudes i menjar que oferia als veïns, que entraven en coma poc després. La majoria no se’n sortia i acabà morint per parada cardio-respiratòria. El verí era indetectable. El juny de 1996 van detenir a la Vídua Negra i a la seva filla per complicitat. Avui encara desconeixem el nombre total de
víctimes que van anar a parar a les seves mans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada